FANDOM


Óvodában megbuktál játszásból? Az iskolában két tagmondatnál hosszabb összetett mondatot is el kellett olvasnod, de nem ment? És most be kéne írnod a végzettségedet Facebookon, de nincs mit? A megoldás:

az ÉLET ISKOLÁJA!

Mi is ez az iskola?

„Ez egyfajta jelképe és közös ismertetőjegye Facebookon a könnyen megvezethető, minden irracionális hülyeségre vevő, idősebb, nem különösebben iskolázott, a világ működésére egyszerű válaszokat kereső, és a bonyolultakat reflexből elutasító felhasználóknak. Ezt szokták beírni az adatlapra az iskola helyére; a felkiáltójelek száma azt hiszem, az elvégzett osztályokat jelképezi, de ebben nem vagyok biztos.”
Hanula Zsolt, Index.hu[[src]]

Az Index tényfeltáró cikke szépen foglalja össze a lényeget. Mi kifejtjük bővebben:

Diákok

Az "iskola" tanulói elsősorban azok a közép- és időkorú személyek, akik leragadtak a középkor szellemi szintjén: a népi babonák és a sarlatánok fénykorában. Az, hogy a világ közben előrement, az őket egy cseppet sem hatja meg.

Viszont zavarja őket: a tudomány sátáni, a gépek rosszak, a társadalom és a közösség haldoklik az előrehaladás miatt... ezeket az álláspontokat képviselik fennhangon a sátáni tudomány által létrehozott rossz számítógép segítségével az internetes közösségi oldalakon... Hogy ez öngól lenne? Ugyan már! Épp ellenkezőleg! Szerintük saját zsenialitásukat tükrözi, hogy a gonosz ellent a saját fegyverével és térfelén (nem) győzik le.

Vannak fiatalabb nebulók is, őket egyenesen az ezóvoda dedósképző csoportjából küldték ide.

Az összes korosztályt összetartja az a közös tulajdonság, hogy nyitottak az ezotéria és az alternatív tudományok világmagyarázataira, és eközben - tárgyi tudás híján - elutasítóak a valódi tudományokkal szemben.

„az "élet iskolája" dolog általában az a típus, akinek nem nagyon van semmi végzettsége, cserébe nagyon agresszív azokkal kapcsolatban, akiknek van. ”
GYK[[src]]

Oktatók

Ki lehet oktató az Élet iskolájában? Ki más, mint Isten! Vagy az Univerzum. Vagy az Univerzumisten. Vagy az Isteniverzum.

Ez a cseppet sem szerény tanár"lista" arról a gőgről árulkodik, ami az Élet iskolájának diákjait mind jellemzi. Ugyanis rendkívül ellenséges véleménnyel vannak a közoktatásról. A felsőoktatásról is, de ahhoz egyiknek se volt köze élete során. Viszont az általános iskolában hogy kiszúrtak vele a tanárok. Illetve egy. "Volt egy tanárom", kezdődik a sztori, a vége az, hogy kapott egy értékelést arra, amit nem csinált meg, és ez felháborító. Akkora sebet ejtett galamblelkén, hogy rögtön a köcsög közoktatás ellen kellett fordulnia. Csak így kaphat elégtételt sértettsége, ha az internetet telekommentelve tönkreteszi az újabb generációk kapcsolatát is az iskolákkal és tanárokkal. Hadd kerüljenek ők is ilyen helyzetbe! Nehogy már nekik jobb legyen!

Tehát a tanárok, a közoktatás, az Oktatási Minisztérium és végső soron az épp aktuális Kormány is mind elmehet a fenébe. És itt tényleg nincs sok jelölt, aki mindezeknél hatalmasabb, bölcsebb és nagyobb igazságokat taníthatna, mint a Teremtő, az Isten. Ez az egy valóban logikus a dologban. Az már kevésbé, hogy vallási szempontból az Élet iskolájának nebulógárdája inkább pogány és természetimádó szertartásokra és tanokra van berendezkedve, istenhitről ebben a helyzetben körülményes beszélni.

Kik hát a valódi oktatók?

Isten földi helytartói, a butaság vámszedői. Az alternatív-medicína oldalak, a Kontributor jellegű blogok és az ezeken élősködő, gombamód szaporodó Fészbúk csoportok - illetve ezek hangadói. A szélhámosok, akik üzeltet csinálnak az emberek hiszékenységéből. Akik egy alternatív valóságot hoztak létre, amelyben minden héten másvalami gyógyítja a rákot, a földönkívüliek bejelentik, hogy itt vannak - csak titkolják, mert az embereket sokkolná, ha megtudnák, de azért jelentsék már be végre, hogy bejelentették... a falra a Háttérhatalom ördögét festették, és mivel megy a leleplezés ezerrel, már a Vatikán is őrjöng, stb, stb.

A jólnevelt diákok pedig üresre tárt elmével fogadják az összes moslékot, amit ezek az oldalak és személyek a fejükbe okádnak. És közben büszkék erre. Ki is írják: mi vagyunk, akiket átb@szott pár nyerészkedő. Hiszen ahol mi tanultunk, az az

Élet iskolája.