FANDOM


A cikkhez nyilvánosan elérhető adatokat használtunk fel,
melyeket a cikkben szereplő személyek maguk tettek nyilvánosan elérhetővé.

Felhasználásuk ezért nem sért semmilyen személyiségi jogot,
hiszen azt bárki maga is megtalálhatná máshol az interneten.


SZEMÉLY
Antal Valéria
Antal-vali
Más nevei: Antal Vali
Foglalkozás: Kozmetikus, később aromaterapeuta, fitoterapeuta és életmód tanácsadó
Szakterület: alternatív egészségügy
Tevékenység: Bionom szakértő, hatóanyag-elemző

A reklámfotóin keményen kisminkelve pózoló Antal Valiról nem mondod meg elsőre, hogy az 50 körül járó hölgy elutasítja a nem természetes dolgokat. Pedig de. Állítólag.

Élete[1]

A legenda szerint az 1966-ban született Vali életének kezdőszakaszát gyógyszermentes környezetben élte, lévén, hogy allergiás MINDEN antibiotikumra és gyógyszerre, valamint minden szintetikus anyagra (aki ezt elhitte neki, az is hülye...[2]). Ezek után nem maradt más hátra, mint hogy csak természetes anyagokból készült ételeket egyen. Ezt tetézte, hogy a gyógyszermentesség ellenére szinte soha nem volt beteg, sőt, egészségesebb volt társainál. A logikai kapcsolás innentől egyértelmű volt. Szintetikus anyag = betegség.

Tanulmányai

Mivel "politikai okok miatt" nem vették fel egyetemre, a kozmetikus szakmát tanulta ki - ami köztudottan a természetes anyagok használatáról híres. Eközben "partizán hallgatója volt 4 egyetemnek" - számára ez egyenértékű azzal, hogy mind a négy egyetemen le is diplomázott. Pedig nem.

1987-ben természetgyógyász képzésen vett részt Dr. Oláh Andornál, aki már akkor sem volt az orvosok jóbarátja kétes gyógymódjaival. Ezt további "szak"képzések követték: aromaterápia, fitoterápia, stb.

Tevékenysége

Vali-a-morning-showban

Bionom smink? Fő a természetesség!

Mint oly sok kozmetikus és fodrász, ő is kiszélesítette a palettát, csak nem Avon vagy Oriflame termékekkel házalt, hanem mindenféle alternatív szerekkel. Rájött, hogy valójában nem a magunkra kent kenőcs teszi széppé a bőrünket, hanem ezt táplálkozásunkkal is befolyásolhatjuk. Ez tényleg így van, csak eddig kozmetikus szemmel látta a világot, és most megvilágosodott. Innentől viszont beindult a gépezet.

Megalkotta a Bionom táplálkozást, ami olyan, mint a "Bio", csak jobb, mert ő találta ki. Weboldalán receptek százai sorakoznak, melyek "egészségesek", hála 15-20 éves kutatómunkájának. A receptek ironikus módon "Boszorkánykonyha" menüpont alatt találhatóak. Az étel- és italrecepteken túl mosószerek és kozmetikai kotyvalékok receptjei is vannak az oldalán. Isten óvjon mindenkit, aki kipróbálja őket!

Embereket megtévesztő kártékony tevékenységének a Rákgyógyítók blog is szentelt egy cikket. Aki szeretne tisztában lenni ennek a szélhámosnak a mibenlétével, az szánjon pár percet az elolvasására.

Média

Nagy múltú tevékenységének hála ismertsége is rendkívül nagy:

  • Előadásokat tart
  • 2016. őszén a Class FM reggeli műsorában is terjesztette az igét, annál a Sebestyén Balázsnál, aki az országbutító Balázs Showt vezette éveken át az RTL Klubon.
  • 2017. tavaszán a TV2 Mokka című műsorában értekezett a méregtelenítésről, egy nappal azután, hogy Dr. Zacher Gábor ugyanebben a műsorban kifejtette: a méregtelenítés csak átverés.[3]
    • Érdekesség, hogy a Zacher interjú után a tévé rögtön keresett interjúalanyt, aki megcáfolja az orvost. Elsőnek egy dietetikust kerestek meg, de mondta, hogy Zacher kijelentésein nincs mit megcáfolni.[4] Úgyhogy a tévé tovább keresett...
  • ...

Hatása

Emberek ezrei (Facebookon 74000+ követő) isszák a szavait, hiszik el az általa megosztott álhíreket, kamugyógymódokat és vásárolják meg webboltjából a csillagászati összegekért kapható kotyvalékait. Tevékenysége rendkívül kártékony, hamis egészségügyi tanácsai és termékei pedig nem hogy nem segítenek, de esetenként akár károsak is lehetnek - ráadásul etikátlanul magas pénzösszegekért terjeszti őket.

Killit

Források

  1. https://web.archive.org/web/20080708075211/http://antalvali.hu:80/bemutatkozas
  2. http://kodpiszkalo.blog.hu/2014/04/21/szintetikumallergia
  3. http://24.hu/szorakozas/2017/03/31/demcsak-zsuzsat-jobban-zavarta-egy-kis-fosatas-mint-a-kuruzslas/
  4. https://www.facebook.com/anita.klima.9/posts/1143459645765066?hc_location=ufi
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.