FANDOM


A Germán Új Medicína (Biologika, Új Germán Medicina, Új Orvostudomány, a Gyógyásztudomány, GNM) egy 1981-ben megjelent alternatív gyógyászati irányzat, mely összefüggéseiben foglalkozik a lélekkel és a testtel - a közismert német mérnöki precizitással.

Áttekintés

Ryke Geerd Hamer doktor megunta az "akademikus" orvoslás hibáit és alkotott egy új irányzatot, mely

 • tévedhetetlen
 • az embert összefüggéseiben akarja látni (de ugyanakkor mégis közelről)
 • lelki igényekkel is foglalkozik
 • elsősorban RÁKot, de emellett mindent IS meggyógyít

és ahol minden emberi szervezet tökéletesen egyforma, így érvényesülnek a "vastörvények" és a mindenkinél pontosan megismételhető kezelés.

Emellett a Big Pharma-típusú összeesküvést nyomatja: a rákot 98%-ban lehetne gyógyítani, csak a zsidók nem engedik. Ezen kijelentéséért Németországban letartóztatási parancsot adtak ki ellen, így ő lelépett Norvégiába és azóta is ott él[1].

Az öt törvény

A német gyógyászatban vastörvények uralkodnak, ami érvényes minden biológiai lényre. A törvények állandóságát az összefüggéseket kereső szemlélet támasztja alá, szóval ha két embernek van agya, szomorú és lázas, akkor lehet őket ugyanúgy kezelni, a problémájuk oka is valószínűleg ugyanaz.

 1. Természetes elváltozások természettörvénye (korábban Rák Vastörvénye, Megbetegedések Vastörvénye), "a konfliktus, mint kiváltó ok"
 2. A kétszakaszúság törvénye, mely szerint minden természetes elváltozás két szakaszból áll, ha sor kerül a konfliktus feloldásá ra, és nem történnek visszaesések. (konfliktushoz alkalmazkodási és helyreállítási szakasz).
 3. Az ún. természetes elváltozások (a rák és rákkal egyenértékű megbetegedések, az értelmes biológiai különprogramok) ontogenetikus (csíralemez-központú) rendszere.
 4. A mikróbák ontogenetikus (csíralemez-központú) rendszere.
 5. A törvény, mely szerint az egyes ún. betegségek a természetben csupán egy normál esetben két szakaszból álló (és fejlődéstörténeti szempontból indokolt) Értelmes Biológiai Különprogram részei (ÉBK).[2]

Törvények értelmezése

Hamer módszere szerint minden testi betegségnek lelki megrázkódtatás az oka. Vissszafelé nem megy, legalábbis erről nincs írásos említés. Ami érdekes, hiszen ha összefüggéesiben nézem az embert, akkor miért ne lehetne egy testi behatástól lelki betegség (ami mellesleg létező jelenség)? Túl triviális volt, hogy megemlítsék? Az egész módszer egyébként a hagyományos orvoslás tagadására épül, vagyis minden lépésük, törvényük azzal van alátámasztva, hogy "ebben tévedett a orvostudomány", "ezt nem csinálta az orvostudomány"[3]. Ja, és kemény 30.000 beteget gyógyítottak már meg - állítólag, mivel a módszer hatásosságáról sosem végeztek tesztet vagy felmérést.

BIOLOGIKA, magyarok

Az egészségnek ára van. Itt is. A magyar medicína mester Barnai Roberto, aki az Újmedicina, a Szervatlasz és a Biologika weboldalak tulajdonosa. A három oldal gyakorlatilag egy és ugyanaz. Roberto saját (?) kiadványokat is árul, melyben szép, színes képekkel magyarázza el a buta embereknek, hogy működik - szerinte - az emberi test. Hogy miért butákat mondtam? Ki más venné meg ezt a könyvet (vagy a DVD-t) potom 22.000[4] forintért? Vagy a Special Editiont (könyv ÉS dvd egyszerre) 37.000-ért? Persze nem kell megvenni a könyvet: ez maga a Barnai-féle (tehát nem a Hamer) BIOLOGIKA® tanfolyam "anyaga" - nosza, irány a tanfolyam! Vidéken már 50.000 Ft-ból megúszhatjuk a négy napos tanfolyamot valamelyik jöttment tanítvány előadásával, ám ha magát Robertot akarjuk hallani, az 120.000 forintunkba fog kerülni (110.000, ha vásárlunk 22.000-es könyvet a webshopból). Évismétlőknek olcsóbb - visszatérni érdemes. Simán megéri.

Kistanfolyam-dijtablazat-2017-marcius

Amiről ők nem beszélnek

A Szkeptikus Blog alaposan górcső alá vette a témát, cikkükből csak pár érdekesség:

 • 2008-ra már legalább 140 rákbeteg hunyt el, mert a GNM-t választották valódi kezelés helyett[5][6].
 • Hamer hererákját sebészi úton kezelték - meggyógyult
 • Hamer felesége mellrákos volt, Germán medicína módszerrel kezelték - meghalt

További érdekes információkért érdemes elolvasni a teljes blogbejegyzést, ezen a linken.

Források

 1. http://szkeptikus.blog.hu/2011/10/28/uj_german_medicina
 2. http://www.ujmedicina.hu/mi-az-uj-orvostudomany.html
 3. http://szervatlasz.hu/images/szervatlaszdemorig/011.jpg
 4. Mennyi az annyi? http://szervatlasz.hu/Webshop.html
 5. Lista 1. http://www.ariplex.com/ama/ama_ham2.htm
 6. Lista 2. http://www.psiram.com/en/index.php/Victims_of_New_Medicine