Kik ezek a hülyék a Földön? Wikia
Advertisement

Az őskori és kora-ókori gondolkodók még úgy hitték, a Földünk egy lapos korong alakú valami. De ezt már az ókori Görögországban kezdték megcáfolni. 2500 évvel később újra vannak emberek, akik még a korong alakú földnél tartanak.

Története

A kutatók a történelmi háttérrel magyarázzák a Lapos Föld elmélet támogatottságát, és jó okkal.

A bronz- és vaskori civilizációk még laposnak képzelték a Földet. Aztán a tudomány fejlődésével rájöttek, hogy nem. Kínában egészen a 17. századig hitték ezt, amikor is a "nyugati" eszmék eljutottak hozzájuk is.

A középkorban a tudomány és vallások közti éles ellentét hozta újra a köztudatba: a vallások ellenkezni akartak a haladó eszméket hirdető tudománnyal, belekötöttek a "gömb" alakú Földbe is.

A modernkori hívők egy bizonyos Samuel Rowbotham művén, a Zetetic Astronomy-n csámcsognak, és azóta mindenben a jeleket keresik, hogy bizonyítsák igazukat.[1] [2]

Modern képviselői

Nemzetközi szinten

A zetetikusok örökségét folytatva 1956-ban Samuel Shenton címfestő megalapította az International Flat Earth Research Society-t. Mivel Shenton fogékony volt az alternatív tudományokra, így számos konteó került beépítésre az elméletbe. Shenton 1971-es halála után Charles K. Johnson vitte tovább a céget, amely 3500 fősre dagadt ezalatt. Johnson visszatért a "gyökerekhez", újra a vallást, azon belül is a keresztények Bibliáját vette alapul a gonosz tudománnyal szemben.

Az ENSZ botor módon lebuktatja saját magát.

Szerintük a Föld korong alakú, középen az Északi "Sark", délen az Antarktika 45 méter magas jégfala. Ezt erősíti az ENSZ zászlója, amin ugyanilyen ábrázolásban látható a Föld. Ez természetesen bizonyíték, hiszen az emberek millióit átverő szervezet nyilván az igazi földképet fogja használni...

A szervezet Johnson 2001-es halála után megszűnt, de nem sokáig: 2004-ben Daniel Shenton élesztette újjá Flat Earth Society néven. A kezdő fórumposztból kinőve saját weboldalt indítottak.

Hazai képviselők

Magyarországon egy Fészbúkos tömörülés, a Magyar Lapos Föld Társaság hinti az igét, megtámogatva a külföldi hívőkkel és a magyar internet konteósaival.

A laposföldi lét előnyei[3]

Ha laposföld hívő vagy, annak számos előnye lehet:

10. Tagja lehetsz egy exkluzív klubnak, ahol hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz és együtt kibeszélhetitek, hogy mennyire felsőbbrendűek vagytok.

9. Nagyon sok híres ember úgy gondolja, hogy a föld lapos. Például a Scooby Doo rajzfilmek egyik alkotója, valamint a nigériai Mohammed Yusuf, a Boko Haram terrorszervezet alapítója. És természetesen Adolf Hitler, aki nem csak tudta, hogy lapos a föld, de valószínűleg ő az egyetlen ember, aki valaha járt a jégfalon túl.

8. Ha ez sem győzött meg, akkor ott van a Trónok Harca c. sorozat világa. A sorozat azért lett ennyire népszerű, mert a nézőket tudat alatt is vonzza a lapos modell, a sorozatbeli világ pedig pontosan ilyen – egy jégfallal körbevett óriási korong. A való életben azért nem csodálhatjuk ezt meg, mert a NASA gondoskodik arról, hogy a nemzetközi repülőjáratok pilótái olyan útvonalakon repüljenek, ahol az utasok nem láthatják a jégfalat. És persze ott vannak az őrök, akik őrzik a falat (de Hitler átmehet, nyilván). Bár nagyon megnyugtató az a tény, hogy a jégfalnak köszönhetően az óceánok a helyükön maradnak, további előnyei is vannak a laposföldi létnek.

7. Például, okosabb lehetsz, mint Einstein.  A kockák, akik mindenáron cáfolni akarják a laposföld elméletet, azonnal a gravitációt hozzák fel ellenérvnek, mert az nem működne egy lapos bolygón. Ha valaki esetleg nem tudná: a gravitáció a NASA egy újabb mítosza, mely szerint minden tárgynak van ez a láthatatlan ereje, amivel vonzza magához a többi tárgyat, és minél nagyobb a tárgy, annál nagyobb ez az erő.  Ahelyett, hogy bedőlnének ennek a baromságnak, az értelmes emberek tudják, hogy a föld felfelé repül 9,81 m/s-al gyorsulva, ezért esnek le a dolgok. Nem kell aggódni, hogy valamikor a bolygó eléri a maximális sebességet, ugyanis ez nem fog megtörténni. Sakk-matt a relativitáselméletednek, Albert! Ilyenkor a tapasztaltabb kockák azzal jönnek, hogy Hogyan marad fenn a hold, ha nincs gravitáció? Hát úgy, hogy a holdnak van gravitációja, különben nem lenne apály, sem dagály. DE a földnek nincs. A nap és a csillagok pedig ott fityegnek néhányszáz kilométerre felettünk.  Még ha szokatlanok is számodra ezek a felvetések, ne próbáld megcáfolni őket, különben te is egyike vagy:

6. A gonosz NASA-birodalom fizetett ügynökeinek.  A laposföldiek körében a NASA a leggyűlöltebb ellenség, mert megpróbálja fenntartani a téveszmét, miszerint a föld nem lapos. Hamisított fotók, melyek állítólag az űrből készültek, űrutazások, emberek, akik az űrben haltak meg – mindez része az átverésnek. Nincsenek műholdak, sem Nemzetközi Űrállomás, csak a NASA által irányított rádiótornyok, amelyek hozzáférhetnek minden GPS készülékhez, tévéhez és okostelefonhoz. Továbbá, ők irányítják az összes repülőt is, megakadályozva, hogy azok túl közel kerüljenek a föld széléhez.  Ha kíváncsi vagy mi a NASA célja ezzel, akkor gratulálok! Kezdesz úgy gondolkodni, mint egy laposföldi!

3 lehetséges magyarázat létezik a NASA viselkedésére:

  • Üzlet. Az amcsi kormány pénzt ad űrkutatásra. A pénz elegendő az átverés fenntartására, kenőpénzekre, hamis fotókra, és még marad is belőle.
  • Bukás. Lehet, hogy a NASA annak idején hitte, hogy a föld geoid alakú, és lelkesen kutattak is a témában. Most pedig már arra használják az állami pénzeket, hogy ne derüljön ki, hogy melléfogtak. De valójában soha senki sem járt még a föld légkörén túl.
  • Hadsereg. A harmadik verzió szerint az USA és európai szövetségesei azért tartják fent az űrkutatás és űrutazások látszatát, hogy félelemben tartsák ellenségeiket, hogy azok ne aludjanak éjszakánként, féljenek a kozmikus nagyhatalomtól, amely képes egyetlen gombnyomással interkontinentális ballisztikus rakétákat szabadítani az ellenségre. De továbbra is rejtély marad, hogy mi is a helyzet az oroszokkal. Vagy az történt, hogy a NASA ügynökei beszivárogtak az orosz űrprogramba, vagy Oroszország is részt vett a játékban, mert valamilyen haszna származik belőle.

De egyébként is a lapos földesek nagy része nem bajlódik azzal, hogy rájöjjön a NASA viselkedésének az okaira mert:

5. A lapos földesek okosabbak, mint minden idők legnagyobb tudósai. A gömbföld hívők úgy gondolják, hogy hogy ők a nagyon modern és fejlett emberek, kizárólag hiteles tudományos forrásokból tájékozódnak, hogy ők a jövő emberei. De mondok én valamit a jövő embereinek - azt, hogy a föld egy vízzel borított gömb, még a Bibliában jegyezték le 3500 évvel ezelőtt. Időszámításunk előtt 400 körül egyre elterjedtebbé vált ez az elmélet, amely felváltotta az elavult bálnás-teknősös-elefántos elméleteket. Tehát a jövő emberei több ezer éves elavult eszmék szerint élnek.

A lapos föld elmélet ezzel szemben viszonylag új, a viktoriánus korszakban kezdett el igazán fejlődni. A fiatalember, aki kidolgozta ezt a csodálatos elméletet "Parallax" álnéven publikált. Lássuk be, ez egy nagyon menő álnév, egy troll vagy egy hazug biztos nem venne fel ilyen menő álnevet. Gyakorlatilag az ő agyából pattant ki a laposföldi elmélet alapját képező legtöbb elképzelés: a földet egy jégfal veszi körül, a nap és a csillagok néhány száz kilométerre vannak tőlünk és mindenki, aki esetleg nem ért egyet ezzel, együgyű barom. Most, hogy már tudod, hogy a lapos föld elmélet alapja egy olyan könyv, amelynek egy Parallax nevű ember a szerzője, máris meggyőzőbb ez az egész. De ha még így is kétségeid vannak, akkor jobb ha tudod: ha belépsz a lapos föld társaságba, akkor

4. nem kell feltétlenül megmagyaráznod, hogyan működik az elmélet. A gondolkodáshoz a szervezetünk rengeteg energiát használ fel, és a lapos föld elmélet hívei jól tudják ezt. Ezért nem hajlandóak pazarolni a drága energiát arra, hogy mindenféle fanatikusokkal vitatkoznak. Bár olykor elkerülhetetlen, hogy vitába keveredj egy úgynevezett tudóssal, aki sokkal hangzatosabb szavakkal és kifejezésekkel dobálózik, mint a búra, vagy a lapos föld. Ilyen esetekre dolgoztak ki egy univerzális választ a világ összes kérdésére: csak maga a jó isten tudja, hogy pontosan hogyan működik ez a világ. Ez teljesen komoly, a társaság egyik tagja Charles Johnson egész életében, 2001-ben bekövetkezett haláláig alkalmazta ezt a trükkös fogást. Több száz interjút adott, amelyekben minden nehezebb kérdésre a fenti választ adta. Például, az egyik újságíró azt kérdezte tőle, hogy hogyan működik a napfogyatkozás a lapos földi modellben, mire ő a kérdező szemébe nézett és azt mondta: nem kell mindent megválaszolni, majd elhallgatott. Amikor az újságíró ragaszkodott ahhoz, hogy konkrét választ kapjon, Johnson azt mondta: a Biblia szerint az égi világot titkok övezik, majd lezártnak nyilvánította a vitát.  Mennyire nagyszerű már ez? Ha csatlakozol a lapos földesekhez, akkor azonnal képes leszel:

3. megnyerni minden vitát. A lapos föld társaság jelenlegi vezetője, Daniel Shenton interjúiban könnyedén megkerüli az észérveket és ragaszkodik ahhoz, hogy az összes bizonyíték hamisított, minden csak téveszme és CGI. Elmondta, hogy teljesen jól érzi magát a bőrében úgy, hogy közben elutasítja az úgynevezett tudomány évezredes eredményeit, és ami még ennél is fontosabb, úgy érzi, hogy igaza van. A megérzései pedig ritkán csalnak. Éppen ezért, ha elfogadod azt a tényt, hogy egy lapos földön élsz, akkor sokkal könnyebben kerekedsz felül a vitapartnereden. Bármilyen hamis fotókkal vagy megszerkesztett videókkal próbálnak érvelni az ellenfeleid, elég hátradőlni és gúnyos mosollyal megkérdezni, hogy járt-e már a világűrben és látta-e a földgömböt a saját szemével. Vagy talán másoktól szerezte az információkat? Ha mégis azt állítaná, hogy járt a világűrben, ám legyen. Ő az újabb bizonyíték arra, hogy mennyire jól kidolgozott a NASA attrakciója, és milyen könnyen vezeti meg az embereket. Természetesen a legaljasabbak ilyenkor további bizonyítékokat követelhetnek, amelyek igazolják a lapos föld modellt. Ha Hitler és a Trónok harca Nem elég meggyőző számodra, akkor íme egy újabb ütőkártya, amit a végére tartogattunk:

2. a horizont. Ha valaki próbálja megcáfolni a lapos föld elmélet, mondd neki azt hogy fényképezze le a horizontot és nézze meg a képet - a vonal teljesen egyenes. Egy ilyen ütős érv után a gyűlölködőknek nem marad más, mint lesütött szemmel szégyenkezni, majd újabb sületlenségeket kitalálni az elmélet megcáfolására. Volt egy fickó, aki nyilvánvalóan nem volt elég nyitott az új dolgok megismerésére, ezért be akarta bizonyítani hogy a föld nem lapos. Repülővel felszállt az atmoszféra felsőbb rétegeihez, ahonnan készített egy fotót a föld felszínéről. Azon a fotón a horizont valóban íves volt. A kis hülye azonnal trollkodni kezdett a társaság tagjaival, közzétette a képet az interneten mondván, hogy ő saját kezűleg készítette, a NASA-nak még csak nem is szólt róla. De a valódi tudás birtokrói azonnal szétzúzták a téveszméit - a lapos föld szélei ívesek, hiszen korong alakú.

Tehát, következtetésként elmondhatjuk, hogy

1. a felismerése annak, hogy a föld lapos, különlegessé teszi téged. Elég csak felkapni egy egyszerű és nyilvánvaló eszmét - és máris okosabb vagy, mint az ismerőseid és a barátaid. Csak egy kevéske erőfeszítés kell hozzá, és egy különleges, szokatlanul intelligens ember leszel, aki többet tud és ért, mint mások. Akárcsak a többi összeesküvés-elmélet esetében, ez a titkos tudás lehetővé teszi számodra, hogy leperegjenek rólad az ellenérvek - ezt a kicsiny áldozatot meg kell hoznod a tudás és a megvilágosodás oltárán. Attól a pillanattól, hogy eldöntöd, elfogadod hogy a földünk lapos, soha többé nem kell már azon fáradoznod, hogy kapcsolatokat tarts fent más emberekkel és meggyőzd őket arról, hogy egy értékes személyiség vagy - mert ez azonnal nyilvánvalóvá válik.

A megvilágosodás által az egész lényedet azonnal beborítja a felsőbbrendűség aurája.

Forrás

Advertisement