FANDOM


A hit ereje gyógyít. Ha elhiszed, hogy az orvosi módszer, kezelés segít, akkor tényleg gyógyulni fogsz. Akár napi egy pohár vízről, amiről elhitetik veled, hogy gyógyszer. Ez a Placebo-hatás. És ezt lovagolja meg a teljes alternatív gyógyászat és a Homeopátia.

Mi a baj a placeboval? Semmi, leszámítva, hogy nem minden esetben működik. A működése egyébként is rejtélyes a kutatók előtt is. A baj a Homeopátia képviselőivel van, akik erre a bizonytalan öngyógyuló jelenségre alapozva a kukába akarják dobni a teljes orvostudományt az összes gyógyszerrel együtt. Ezzel egyidőben magát a hitet és a vallást próbálják kiölni, hogy az elavult és hülyeség. Közben megpróbálják elérni, hogy bennük higgyünk...

"Gonosz gyógyszerlobbi! Csak az emberek pénzére pályáznak!" - állítják. Helyette a saját termékeiket ajánlják, amely aranyáron kínál gyógyulást a betegségekre. Annyira aranyáron, hogy egy hagyományos gyógyszer árának öt-tízszeresét (10-szeresét) is képesek elkérni pár deci vízért. Ami TALÁN kiváltja a placebo hatást és a beteg gyógyulásnak indul. Talán. Jobb esetben. De valószínűbb, hogy a rendes gyógyszerek hiányában az állapota súlyosbodik.

És ez már rég nem a placeboról szól. Ez a homeopátiás szerek értékesítéséről, a vásárlók körének bővítéséről szól. Megcsinálják azt, amivel vádolják a rendes tudományt. Az emberek meg vakon követik.

Nem minden felénk nyújtott kéz akar kihúzni minket a bajból.