FANDOM


A cikkhez nyilvánosan elérhető adatokat használtunk fel,
melyeket a cikkben szereplő személyek maguk tettek nyilvánosan elérhetővé.

Felhasználásuk ezért nem sért semmilyen személyiségi jogot,
hiszen azt bárki maga is megtalálhatná máshol az interneten.


SZEMÉLY
Székely Sándor
20525455 1742088459153696 1711658677183115714 n
Más nevei: FőSanyi, FűSanyi, LézerSanyi, LapsiHapsi, Da Man, Füvesember
Foglalkozás: vállalkozó, feltaláló (1 dolgot talált fel)
Szakterület: Lapos Föld, Háttérhatalom
Tevékenység: Önjelölt próféta, a Magyar Lapos Föld Társaság vezetője.

Székely Sándor feltaláló, tudós, multidimenzionális intelligencia[1], a Magyar Lapos Föld Társaság alapítója, s teljhatalmú vezetője. Zárt Facebook csoportjába bekerülni a lehetetlenséggel határos, hiszen, mint megrögzött konteós, paranoiája miatt minden egyes új, oda jelentkező tagot CGI-t* megszégyenítő pontossággal, és gyorsasággal nyomoz le, hátha nem a Háttérhatalom ügynökeiről van szó, akik azért jelentkeztek Felébredtekkel feltöltött Facebook csoportjába, hogy puccsot kövessenek el ellenük, mint az igazság tudói ellen.

*Bocsánat, CIA, nem CGI.

Élete

Székely Sándor pályafutását feltalálóként kezdte, 2004-ben az öngyújtógázzal működő[2] Thermoflash fűthető-hűthető motorosruhát[3] szabadalmaztatta, amelyért később Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ki is tüntette a  "A hónap induló vállalkozása" díjjal[4]. Igaz, hogy erre csak 9 évvel később[5] került sor, de az a kutyát nem érdekli: Székely vállalkozása kilenc éven át indult, úgyhogy kiérdemelte. Ő már letett valamit az asztalra (igaz, csak egyszer), amelyet nem szégyell minden egyes nyilvános szereplésében megemlíteni. A Thermoflash termékek eltűntek a webáruházak virtuális polcairól és a Google mindentlátó keresője elől is. A cég azóta jogutóddal átalakult[6], pedig a Thermoflash Kft. jelenleg egyszerre két helyen is be van jegyezve: Budapestre[7] [8] és Mogyoródra[9].

Egy mexikói barátjával való sorsszerű találkozás volt az, mely aztán végleg lenyomta őt a saját dogmatikus világába. Tőle hallotta a Lapos Föld elméletet, s innentől kezdve annak szentelte életét, hogy bebizonyítsa: a hely, ahol élünk, csakugyan lapos. Törekvéseit siker koronázta, hiszen végtelenül konzisztens, stabil tudományos alapokon nyugvó, s tudományos dogmákat ignoráló bizonyítási, és érvelési rendszerének hála, a Földtani intézetben, sőt, a Debreceni Egyetemen is tartott már nem egy előadást teóriáiról. Hogyne.

Tagja egy külföldi lapos föld-elmélettel foglalkozó alapítványnak, a FECORE-nak, mely elég kétséges pénzügyi manővereket hajt végre.

2018-ban eljárás indult ellene, nagy mennyiségű kábítószerbirtoklás vádjával, főleg marihuánával.

Tevékenysége

Székely egy spirituális, multidimenzionális esszenciája az éternek, kit prófétaként küldött ide az Univerzum, azzal a feladattal, hogy közszereplővé válva, bebizonyíthassa elméletének helyességét, és terjeszthesse az igét. E feladatot sikeresen el is kezdte elvégezni, mikor az Rtl Klub Fókusz c. műsorában adott egy interjút[10]. Bár ez a szereplése is inkább sokkal inkább volt olyan, mint mikor furcsa kinézetű embereket mutogatnak a cirkuszban. A riporter jól végezte a dolgát.

Ottani állításai szerint sem bolygók, sem csillagok nem léteznek, akárcsak az Antarktisz sem. Ez utóbbi egy hatalmas, 100-150 méter magas jégfal, amelyet fegyveres katonák őriznek. Bolygók szintén nem léteznek, a Nap jóval kisebb, mint ahogy azt eddig tudtuk, és mindennek a gyökere az, hogy a Háttérhatalom, amennyiben el tudja hitetni a világgal azt, hogy a Föld lapos, akkor onnantól kezdve mindenféle mesét is be lehet neki adni. Igaz, hogy gazdasági szempontból is sokkalta kifizetődőbb lenne a gömb alakú föld, de ilyen apróságokba ne is menjünk bele. Fujj. Név szerint is megemlítette azt az embert, aki mindennek a hátterében állhat, azonban a Fókusz vágói ezt megoldották, nehogy egy hétpecsétes titok kerüljön nyilvánosságra. Elvégre ők is a Háttérhatalom része.

2018. január idusán vendégként szerepelt az Rtl Klub Reggeli műsorában, mint a Magyar Lapos Föld Társaság vezéralakja. Ottani állításai kísértetiesen hasonlítottak a korábbi szereplésére a Fókuszban, semmi új információval nem sikerült szolgálnia nyári szerepléséhez képest. Valószínűleg azért, mert ki se látszott kutatásaiból, nem is tudott választani a rengeteg kutatási eredménye közül. Minden bizonnyal. Az viszont kiderült, hogy nincs munkája, habogott valamit a találmányáról, amit 14 évvel ezelőtt talált fel.

Követői ezt a totális kudarcot egy abszolút sikernek könyvelték el. Szokás szerint. Szomorú.

Szabadidejében villanyt szerel, előadásokat tart, és kertészkedik. Fűleg kertészkedik.

Személyisége

Személyiségére főleg a Fészbúk posztjaiból, nyilvános szerepléseiből, és a egyéb fórumon hagyott kommentjeiből lehet következtetni. Ironikus módon meghatározó része az életfelfogásának a dogmák megkérdőjelezése, a nyitottság, és befogadókészség, amely egy tök király dolog lenne, ha nem viselkedne ezen elveivel homlokegyenest másként. A valóság ugyanis az, hogy Sándor egy arrogáns, egoista, makacs ember, aki azon túl, hogy el tudja mondani világképének érveit, nincs másra beprogramozva. Kivéve a ping-pongra, egész korrekten tolja a ping-pongot. Valószínűleg lelki kielégülést okoz neki, hogy szimbolikusan egy lapos koronggal ütögethet egy gömb felületet.

Mint megrögzött konteós, végtelenül egocentrikus. Ez is az oka annak, hogy szakterületeinek zászlóshajója a Lapos Föld elmélet is. Noha ezen kívül őszintén hisz olyan faszságokban elméletekben is, mint az oltásellenesség, 911 tagadása, chemtrail, vagy a HAARP, egyszóval egy igazi polihisztor. Tiszta Ed Wood.

Bármiféle cáfolatra azonnal jön a saját megrögzött hülyeségének változatlanul tovább mantrázása, ellenvéleményt nem hajlandó elfogadni. Stílusa beképzelt, lenéző, kivéve, ha valaki őszintén érdeklődik a laposföldes téma iránt. Ilyenkor átmegy kioktatóba, és szőrszálhasogatóba. Ellenvéleményét közvetítő mondatait 45 fokban ferdén röhögő szmájlikkal tűzdeli tele, ezt a szokását idővel csatlósai is átvették, különös tekintettel Attusra, és Gerire.

Beteges hazudozó. Állítása szerint előadást tartott a laposföld elméletről a Debreceni Egyetemen. A gond ott kezdődött, mikor ennek egy, az Egyetemen tanuló hallgató utánaérdeklődött, ahol természetesen nem is hallottak Székely Sándorról. Írjuk csak a kamulistához ezt is.

Vélhetően drogokat is fogyaszt, ahogy az a HVG egyik cikkéből kiderül:

„A rendőrség 2016-ban egyébként nagy mennyiségű kábítószergyanús növényt talált egy bizonyos Sz. Sándor 44 éves budapesti lakos bérelt mogyoródi házának pincéjében, a férfi ellen vádat emeltek különösen nagy mennyiségű kábítószer birtoklása ügyében, az eljárás pedig folyamatban is van. Székely Sándor a 24.hu-nak nem tagadta, hogy őt vették akkor őrizetbe, de hozzátette: "amíg nem születik ítélet, addig ártatlan vagyok".”
HVG - "Interaktív hologrammátrixban élünk"[[src]]

Hobbija az úgynevezett "bizonyítékok" hamisítása is, természetesen az ő hasznára. Mint Önképzett Szakértő, ő is megragadt tudásának egy szintjén, így - mint rengeteg szabadidővel rendelkező feltaláló - rengeteg időt tölt el az ellentábor lejáratásával. Ezen törekvésein pedig ismét röhög egy jót az ellentábor, kinek vezetője még olykor meg is fűszerezi a felhőtlen mókát is kacagást egy-egy saját maga által elkészített karikatúrával.

Érvrendszerét nagyban jellemzi egy pályakezdő, radikális politikus vehemens stílusa. Csakis és kizárólag azokra a tézisekre, ellenvéleményekre, kommentekre, nyilatkozatokra hajlandó reagálni, amelyekről összeverbuvált néhány mondatnyi konyhaszínvonalú információt. Ezeket erőszeretettel kombinálja egymással, mint szezont a fazonnal, elég csak az ISS ,,kísérletére" gondolni. Ha egy polemizálás folyamán vesztes helyzetbe kerül, angolosan távozik az adott thread alól, azt gondolván, ez poroltóul szolgálhat a házhoz ment lófasz kerozinjától lángoló arcára. Az internet viszont nem felejt, Sándor.

A nagy lézerkísérletek

Sándor legnagyobb eddig szakmai teljesítményét, mintegy életművét képezi a balatoni lézerkísérlet. A vizsgálat egy végtelenül egyszerű, de egyúttal pontatlan, általános iskolás fizikai tananyagával megcáfolható, hiteltelen, parasztvakító mérés volt. Volt számítógépes animáció, ,,pártatlan" hitelesítők jelenléte, szponzori támogatás, minden ami kell.

A koncepciója annyiban rejlett, hogy a Google Earth Calculator (amely nem egységes) szerint a Balatonnak 450 métert kellene hajolnia. Ennek ellenére a horgászó pecásokat is látni a túlpartról. Ergo a Balaton nem hajlik, tehát a víz sem hajlik. Ha pedig itt nem hajlik, valószínűleg a tengeren sem hajlik. A teljes bolygón. Ergo nem egy bolygóról, hanem egy korongról van szó. De ez csak spekuláció, egész addig, míg méréssel alá nem támasztjuk az elméletet. Na, nézzük, mi is volt az a híres-neves mérés.

Egy sziklára helyezett (disco)lézert a Balaton vize felé irányítottak. Elé helyeztek egy csónakot, (a hullámzó vízre) rajta egy hatalmas papírlappal, és elindultak a tó közepe felé. Mivel a fény (állítólag) a teljes út hosszan egy centit sem haladt lejjebb, ezért a Balaton nem görbül. A Nobel-díj borítékolt.

Íme a Magyar Lapos Föld Társaság Szent Grálja, Bibliája , Koránja, Tízparancsolata; a 2016-os Híres-Neves Balatoni Lézerkísérletről szóló kétrészes videó: 

https://www.youtube.com/watch?v=cNEUOnlcIAQ

https://www.youtube.com/watch?v=GBhDFO4NMrw

De majd mérnek újra 2018. januárjában, aztán Dubajban, aztán az amerikai Nagy-Tavakon, aztán megkeresik a jégfalat is.[11]

A második menetre végül 2018. februárjában került sor a Balaton körül. De a fránya természet nem engedte, hogy olyan egyszerűen csúfot űzzenek belőle. A helyszínre hívott közjegyző kínos pontossággal jegyezte fel az első 5 nap kudarcait, majd mikor távozott, hirtelen a 6. napon sikerült átvilágítani a Balatont 12 km távon. Sándor annyira felbuzdolt, hogy még az "I love Geodesy" Facebook-csoportba is kiposztolta. A földmérők nyilván nem örültek.[12]

Állításai

 • A Lapos Föld elmélet cáfolói azért cáfolnak össze-vissza, mert irigyek arra a sikerre, és médiafelhajtásra, amely őket övezi. Persze ennek fele sem igaz, dehát Székelyt ez valahogy nem érdekli.
 • A bolygó nyersanyagai, kiváltképp a kőolaj, soha nem fogy ki, mindig újratermelődik.
 • Az az intelligens, aki képes a tudományos, és vallási dogmákat maga mögött hagyva egy új nézőpontból vizsgálni a dolgokat, s nem az, aki úgy amúgy teszi ezt. Ha úgy teszi, hogy közben a dogmákon belül marad, az nem intelligens. Ne is próbálkozzon.
 • A fénynek nincs maximális sebessége, csak a Földön 300.000 km/s.....bár ha a Föld lapos, milyen más opció van még?)
 • Mindig csak azt kell vizsgálni, ami közvetlenül az elméletet bizonyítja, minden más lehetőséget ki kell zárni.
 • A tudatlanság gyengeséget jelent.
 • 14 éves korában megcáfolta a relativitás elméletet.
 • Az arab számok azért néznek ki úgy ahogy, mert ha szögletesen rajzoljuk le őket, mindegyikben annyi szög van, amennyit maga a szám jelöl.
 • A hold egy égi jelenség, nem objektum és nincs távolsága. A szivárványnak sincs távolsága.
 • Álmodjuk a világot, egy interaktív hologrammátrixban élünk.
 • A Balaton lehajlása 67km-en 465 m.

Okosságai bővebben a Magyar Lapos Föld Társaság oldalon.

Források

 1. http://karcolat.hu/tagok/szekely_sandor
 2. http://www.itbusiness.hu/Fooldal/technology/aktualis_lapszam/vipstafeta/Szekely_Sandor_Thermoflash.html
 3. http://motorinfo.hu/teszt/2006/11/23/teli_motorozas_a_thermoflash_tesztje/
 4. http://gazdasagidijak.kormany.hu/a-dijazottakokt
 5. http://ceginformacio.creditreform.hu/cr9311160808
 6. https://www.ceginfo.hu/ceg-adatlap/thermoflash-kereskedelmi-es-szolgaltato-kft-0109174842.html#cegkivonat
 7. https://www.ceginfo.hu/ceg-adatlap/thermoflash-kereskedelmi-es-szolgaltato-kft-0109174842.html#cegkivonat
 8. http://ceginformacio.creditreform.hu/cr9311160808
 9. https://www.bisnode.hu/ceginformacio/8971200/thermoflash-kft/
 10. http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/uj-teoria-a-fold-megsem-gombolyu
 11. http://hvg.hu/tudomany/20180107_Interaktiv_hologrammatrixban_elunk__eros_mondatok_a_magyar_laposfoldhivok_egyik_vezetojetol
 12. https://imgur.com/a/CfxBd