FANDOM


Nagyapáink még "neveletlen gyerek"-nek mondták. 10-20 éve "hiperaktív"-nak, ma "magatartászavaros"-nak titulálják. Ez a hülye szülőknek nem tetszett, lettek hát az Indigó-, Kristály-, és Szivárvány-gyermekek.

A három kategória három generációt jelent:

  • Az indigó a ma 20-as éveit taposó csapat
  • a kristály a mostani 7 év körüli gyerekek
  • a szivárvány a kisbabák, melyek még meg sem születtek, de már most imádnivalóan édi-bédik.

Az egész terminus a szülői debilitás mélypontja, az "én gyerekem különleges" tipikus megnyilvánulása. Ebben minden klasszikus szülői hiba benne van:

  • Az elzárkózás a valóságtól: rosszul neveltem a kölykömet, a fejemre nőtt, szemtelen, túl aktív, nincsenek korlátai, stb. Ezt lehet az iskolára kenni, a nagyszülőkre kenni, a politikai vezetésre kenni, a sarki fűszeresre kenni, a hazug médiára kenni - mindegy kire, csak épp a szülőre nem. Aki pedig bármilyen más tényezőnél nagyobb hatással van.
  • A saját gyerek istenítése és ennek igazolása. "Olyan okosan néz" - persze, a saját gyermeket felnevelni az egyik legnagyobb csoda, de ne essünk át a ló túloldalára.
  • A szülő a legjobbat akarja a gyereknek, akkor is, ha fogalma sincs, mi a "legjobb". Erre léteznek szakemberek, de azokra nem szabad hallgatni!!44!! Kiskegyed, MindenegybenBlog, na, ott hihető, és alkalmazandó praktikák vannak!

Aztán bedől a "nevelés", és valamivel meg kell magyarázni. "Az én gyerekem nem szemtelen, ő kristály gyermek". Frászt! Pofátlan, szemtelen, és mindezt azért, mert Te nem tanítottad meg neki! Szegény gyermek lelkisérült lesz a szidástól? Hol élsz te? Nézd meg, most mi lett belőle! Nem "indigó", hanem "neveletlen"!

A szülők már így is hímestojásként bánnak a gyermekeikkel, minek ezt még fokozni? Már az eddigi is túlzás volt, a liberális nevelés gyümölcse egyáltalán nem pozitívan ért be.

A gyermeked különleges.

Olyan, amilyennek Te neveled. Ha elrontod, olyan lesz. Nem a gyerek hibája. Nem az indigóság az oka. A szülő az oka.

Az iskolában magyarázhatod a tanárnak, hogy indigó a gyerek. De a másik három, akit megvert, azoknak ez nem kifogás. A munkahelyre is majd tessék bemenni, anyuka! "A 26 éves gyerekem kristály gyerek, nézzék el, ha tombol néha." - teljesen valószerű helyzet.

A gyermeked különleges.

Egyszeri és megismételhetetlen csoda, amelynek fejlődéséért Te vagy a felelős.

Felelősen kell dönteni és felelősen kell az információkat megválogatni. Egész generáció nőtt fel a kétes hírű Dr. Spock nevelési tanácsai alapján. A gyerek túlvédelmének csúcspontja, az Oltásellenesség is a tudatlanság és tájékozatlanság táptalaján nőtte ki magát.

A tisztelt Szülőnek két dologra is figyelnie kell a gyermeke mellett:

  • önmérséklet - nem agyondajkálni a gyereket
  • tájékozottság - hiteles információk a gyermeknevelésről, szakemberek véleményével.

Az agyonsimogatott, dédelgetett kismacska is megfostosodik - miért csinálnád ezt a gyerekeddel?

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.